VW Beetle 1303 LS cabriolet, 1973
Verberg foto
Bijgewerkt: 20-June-2018 11:52

VW Beetle 1303 LS cabriolet, 1973 | € 17.900,--

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Volkswagen ‘Kever’ 1303 LS cabriolet, jaar 1973. Kleur donkergrijs metallic met een zwart kunstleren interieur en zwart tapijt. Zwarte cabrioletkap. Deze VW ‘Kever’ cabriolet is een origineel Nederlandse auto. De auto verkeert in goede rijders-conditie. Zoals vaker voorkomt bij originele NL-exemplaren zijn er een aantal nieuwe stukken in de bodemplaat gelast, de auto is in het verleden mooi overgespoten. Het interieur is prachtig gaaf en origineel. De perfectionist zou enige roest aan de linker achterzijde herstellen, de treeplanken vervangen en bekleding in de kofferruimte aanbrengen. Verbeteringen die deze mooie Kever cabriolet zeker verdient. In de afgelopen drie jaar is er een andere motor gemonteerd en is er een nieuwe cabrioletkap aangebracht. De auto is voorzien van prachtige lichtmetalen wielen. Dit is een echte door Karmann gebouwde VW- cabriolet, een ‘all-time classic’ in een zeer fraaie kleurcombinatie. De auto is klaar om met het hele gezin van mooie dagen en wegen te genieten!

Deze Volkswagen is te koop bij Smiths-Veglia
Prijs: Euro 17.900, --.

De Volkswagen "Kever" zoals wij die kennen werd ontwikkeld in het vooroorlogse Duitsland door Ferdinand Porsche. In het derde rijk was er behoefte aan een auto die voor iedereen betaalbaar moest zijn. Ferdinand Porsche had het ontwerp voor deze "Kraft Durch Freude Wagen" (KDF) in 1934 reeds gereed en de eerste kleinschalige productie zou in 1938 aanvangen.
De KDF wagen kenmerkte zich door eenvoud in techniek en constructie waardoor betrouwbaarheid gegarandeerd zou zijn. Een stalen carrosserie op een platform chassis dat rondom was voorzien van torsievering vormde de basis. De motor werd achterin geplaatst en de kofferruimte vond men onder de voorklep. De viercilinder motor was van het boksertype en werd luchtgekoeld.
Pas na de tweede wereldoorlog zou de productie van de Volkswagen serieus op gang komen. De Volkswagen werd wereldwijd verkocht en zou in Nederland liefkozend "Kever" genoemd gaan worden. De Volkswagen Kever werd door de jaren heen steeds verbeterd en kreeg minimale uiterlijke retouches. De motoren kregen een steeds grotere cilinderinhoud; de eerste wagens waren voorzien van 1131 cc. cilinderinhoud, de laatste Europese versies werden geleverd met 1600 cc. cilinderinhoud.
Vanaf 1948 kwam er een vier-persoons cabrioletversie op de markt die werd gebouwd bij Karmann, deze werd gebouwd tot en met 1980. Naast deze bekende Karmann cabriolet werd er tussen 1949 en 1953 bij de firma Hebmüller een tweezits cabriolet gebouwd. Van deze zeldzame versie werden er 696 geproduceerd.
De Volkswagen Kever (in Amerika en Engeland "Beetle" genaamd) zou in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw een ware cultstatus bereiken (denk ook maar even aan de vermaarde "Herbie" films met het eigengereide Kevertje "Ocho" oftewel nummer 53 in de hoofdrol). De Volkswagen Kever wordt nog altijd geproduceerd in de Volkswagen fabrieken te Mexico voor de Zuid Amerikaanse markt. Vanaf 1938 zijn er meer dan 20 miljoen Volkswagen Kevers gebouwd, een productie record.

Technische gegevens

Viercilinder boxermotor
cilinderinhoud: 1584 cc.
vermogen: 60 pk. bij 4000 tpm.
versnellingen: 4, handbediend
topsnelheid: 135 k/u
gewicht: 890 kg.

Verkoper: Smiths-Veglia
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)343 49 30 31
Woudenbergseweg 19-C11
3707 HW Zeist
Nederland