Saab 96 ‘two stroke’, 1964
Verberg foto
Bijgewerkt: 11-May-2021 09:18

Saab 96 ‘two stroke’, 1964

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Saab 96 'tweetakt', jaar 1964. Kleur wit gecombineerd met een rood interieur. Deze fantastische Saab 96 is uitvoerig gerestaureerd en gereviseerd. De motor is gereviseerd met de juiste kwaliteitsonderdelen en deze loopt en klinkt perfect. De motor is de bekende 3-cilinder 850 cc tweetaktmotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde vierversnellingsbak. Deze fijne Saab is uitgerust met prachtige ‘Minilite’ lichtmetalen velgen, schijfremmen aan de voorwielen, extra koplampen aan de voorkant, een rallyzoeklicht op het dak en een speciale sportuitlaat! Deze Saab heeft het dashboard met de ronde meters. Dit is een prachtige en sportieve Saab 96 in excellente conditie!

ARCHIEF | VERKOCHT

Svenska Aeroplan AB, SAAB was van origine een Zweedse vliegtuigfabrikant. Na de Tweede Wereldoorlog besloot de directie uitbreiding te zoeken met de productie van auto’s. De eerste Saab die werd gepresenteerd was de 92. Met alle ervaring uit de vliegtuigindustrie kreeg de 92 een fraai gestroomlijnde zelfdragende carrosserie. De auto werd aangedreven door een DKW tweetakt motor. Saab besloot deel te nemen aan (inter)nationale rally’s waarin de auto zeer succesvol bleek! De Saabs hadden niet veel vermogen maar ze hadden een goede wegligging, uitstekende stroomlijn en ze waren licht. Deze kenmerken gecombineerd met voorwielaandrijving bracht de vele rally successen. Saab werd vooral bekend door onder andere de befaamde rally rijder Erik Carlsson.

In 1960 werd de Saab 96 geïntroduceerd. Net als haar voorganger werd de 96 voorzien van een driecilinder tweetakt motor. In 1966 werd de 96 voorzien van de Ford V4 viertakt motor. De 3-versnellingsbak werd op dat moment vervangen door een volledig gesynchroniseerde 4-versnellingsbak. De stuurkolomschakeling bleef echter behouden, dit zou bij rallyrijden voordelen beiden! Gezien de indrukwekkende Saab 96 rallyhistorie is het een ideale auto om voor historische rally evenementen in te zetten.

Technische gegevens

3 cilinder tweetakt motor
cilinderinhoud: 841 cc.
vermogen: 57 pk. bij 5000 tpm.
versnellingsbak: handgeschakeld (stuurkolom)
topsnelheid: 145 km/u.
gewicht: 845 kg.

Imparts
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)26 442 99 37
Bonnetstraat 33
6718 XN Ede
Nederland