Alvis 3-Litre special, 1950
Verberg foto
Bijgewerkt: 26-May-2024 05:35

Alvis 3-Litre special, 1950 | € 169.500,--

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis 3-Liter special, bouwjaar chassis 1950. Chassisnummer TA14/23745, motornummer TC/100/25904. Kleur gebroken wit (Old English White) met zwarte strepen over de motorkap en zwarte spaakwielen. Zwartlederen stoelen en een zwarte tonneau cover. Deze prachtige Alvis 3-Litre special is gebouwd door Racing Green Engineering (R.G.E.) uit Wales, de auto is voltooid in het jaar 2014. Deze indrukwekkend ogende en rijdende Alvis special is gebouwd op een Alvis TA14 chassis en wordt aangedreven door een 3 liter Alvis TC zescilinder-lijnmotor. In goede Alvis-traditie is de handbediende vierversnellingsbak volledig gesynchroniseerd. Het originele chassis en de technische componenten werden volledig gerestaureerd en gereviseerd tot in de perfectie, en de carrosserie werd met de hand gebouwd uit aluminiumplaat door de RGE-vakmensen volgens de hoogste normen. Het carrosserieontwerp is geïnspireerd op het uiterlijk van vintage Alvis-racewagens uit de jaren dertig. Deze Alvis 3-Litre special verkeert in een sublieme staat en de auto rijdt en stuurt indrukwekkend goed. De motor heeft veel kracht en het uitlaatgeluid is opzwepend! Zoals elke special gebouwd door R.G.E. is deze Alvis is een kwaliteitsproduct van topklasse; slim ontworpen, mooi vormgegeven, en voortreffelijk gebouwd. Het chassis en de mechanische onderdelen voldoen allemaal aan de originele fabrieksspecificaties. De auto kan worden geïmporteerd in en geregistreerd in elk land ter wereld. De vorige eigenaar heeft 10 jaar van de auto genoten, hoogtepunt was de deelname aan de Gran Premio Nuvolari (Editione Moderna) in Italië. Er is een kostbare vintage Halda Twinmaster analoge rallymeter gemonteerd zodat de nieuwe eigenaar de auto kan gebruiken tijdens historische toer- en regelmatigheidsevenementen. De auto wordt geleverd met een volledige historie. Dit is een unieke Alvis special gebouwd door een gerenommeerde specialist. Een fantastische vondst voor de ‘Pre-War’ sportwagenliefhebber die graag in ‘Pre-War’ stijl rijdt maar dan met groot bedieningsgemak en wat meer rijcomfort!

Deze Alvis is te koop bij Altena Classic Service.
Prijs: € 169.500, -.

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Verkoper: Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland