Alvis 12/50 FWD, 1928
Verberg foto
Bijgewerkt: 09-June-2021 13:31

Alvis 12/50 FWD, 1928

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis 12/50 FWD, jaar 1928. Kleur blauw gecombineerd met een zwartleren interieur. De Alvis 12/50 FWD is een zeer bijzondere en zeldzame (sport) auto, dit Alvis model was de EERSTE productieauto met voorwielaandrijving! De andere specificaties waren ook exotisch; de viercilindermotor was voorzien van een bovenliggende nokkenas en een compressor! De auto's waren zeer succesvol in hun raceklassen op Brooklands en op Le Mans. Er zijn slechts 140 exemplaren gebouwd waarvan er nog 35 bekend zijn. De Alvis wordt geleverd met een prachtig gedocumenteerde historie. In drie ordners vindt u een chronologische geschiedenis, historische foto's, service, restauratie en revisiefacturen en nog veel meer interessante documenten. De historie is op verzoek verkrijgbaar als pdf-bestand. Deze ultra zeldzame Alvis 12/50 FWD is een droom voor verzamelaars. In de jaren 90 werd de auto in Groot-Brittannië gerestaureerd en naar originele staat gebracht. In 2014 werd de auto aangekocht door een Nederlander die de motor volledig heeft laten herbouwen en een nieuwe uitlaat heeft laten maken voor gebruik op de openbare weg. De motor is op een rollenbank getest en afgesteld. Deze schitterende auto verkeert in een prachtige conditie. Alvis 12/50 Front Wheel Drive-auto's worden zelden te koop aangeboden, dit is uw kans om een van deze uiterst zeldzame volbloeden te kopen!

ARCHIEF | VERKOCHT

Technische gegevens*

4 cilinder lijnmotor met bovenliggende nokkenas (OHC)
1 x Solex carburateur en compressor (blower)
cilinderinhoud: 1481 cc.
vermogen: 75 pk bij 5500 tpm.
topsnelheid: 136 km/u.
versnellingsbak: 4, handgeschakeld
remmen: trommelremmen rondom
wielophanging: onafhankelijk rondom met bladveren
gewicht: ca. 1000 kg.

Bron: The Story of the Red Triangle

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland