Overhaul of engines and other components
Verberg foto
Bijgewerkt: 15-July-2024 14:47

Overhaul of engines and other components

Informatie
Model informatie
Merkhistorie

In de revisieafdeling van Classic Job worden motoren, versnellingsbakken, achterassen en andere techniek van vele automerken gereviseerd. Deze fotoreportage toont een willekeurige selectie die je op een normale werkdag in de werkplaats van classic job kunt aantreffen.
Op de foto’s zie je eerst een 1-cylinder motor van een Darracq uit 1901 die volledig gereviseerd wordt. Hiervoor moesten verschillende onderdelen nieuw vervaardigd worden.
Als tweede zie je een Citroën DS 21 DX3 motorblok dat volledig gereviseerd is en waarvan onderdelen op verzoek van de eigenaar gepolijst zijn.
Als derde zie je een vooroorlogs zescilinder Meadows 4.5 liter motorblok van een Invica. Het motorblok wordt volledig gereviseerd. Het indrukwekkende onderblok is zichtbaar en op de foto’s wordt de cilinderkop gevlakt.
Als vierde zie je de cilinderkoppen (V8 390 Cui) en de versnellingsbak van een Facel Vega FV4 waarvan de volledige mechaniek gereviseerd wordt. De cilinderkoppen en de versnellingsbak zijn gereed.
Vervolgens zie je een MG TB XPAG viercilindermotor aan het eind van de revisie en kant en klaar op pallet om afgeleverd te worden. Dit MG-motorblok is ‘getuned’ tot 85 pk met grotere kleppen, hogere compressie en een ‘snellere’ nokkenas. Alle bewegende delen zijn gewogen en gebalanceerd. Als laatste afgebeeld is een prachtig Fiat Abarth motorblok dat volledig gereviseerd en ‘getuned’ is.

Classic Job
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)529 481 385
De Vesting 24
7722 GA Dalfsen
Nederland