VW ‘Beetle’ 1500 cabriolet, 1970
Verberg foto
Bijgewerkt: 23-January-2020 16:52

VW ‘Beetle’ 1500 cabriolet, 1970 | Onder optie

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

VW 'Kever' 1500 cabriolet, jaar 1970. Kleur Diamant Blauw (VW-kleurcode LB 50) gecombineerd met een zwart kunstleren interieur. Zwarte vinyl Sonnenland-kap en een zwarte kapafdekhoes. Deze prachtige Volkswagen 'Kever' is super origineel, de auto heeft ‘matching numbers’ (chassis, motor, versnellingsbak allemaal origineel af fabriek) en de originele kleuren! Deze prachtige Volkswagen 'Kever' werd nieuw verkocht in Duitsland, de auto is de afgelopen jaren in Nederland uitvoerig en fraai gerestaureerd. Deze VW-cabriolet verkeert in sublieme staat (concours) en de auto rijdt voortreffelijk! De auto wordt geleverd met Nederlandse instructieboekjes en een kopie van het VW ‘geboorte’-document. De auto is momenteel geregistreerd in Nederland. Dit is een zeer begeerlijke Volkswagen ‘Kever’ cabriolet!

Deze Volkswagen is ONDER OPTIE bij Classic Cars Friesland.

De Volkswagen "Kever" zoals wij die kennen werd ontwikkeld in het vooroorlogse Duitsland door Ferdinand Porsche. In het derde rijk was er behoefte aan een auto die voor iedereen betaalbaar moest zijn. Ferdinand Porsche had het ontwerp voor deze "Kraft Durch Freude Wagen" (KDF) in 1934 reeds gereed en de eerste kleinschalige productie zou in 1938 aanvangen.
De KDF wagen kenmerkte zich door eenvoud in techniek en constructie waardoor betrouwbaarheid gegarandeerd zou zijn. Een stalen carrosserie op een platform chassis dat rondom was voorzien van torsievering vormde de basis. De motor werd achterin geplaatst en de kofferruimte vond men onder de voorklep. De viercilinder motor was van het boksertype en werd luchtgekoeld.
Pas na de tweede wereldoorlog zou de productie van de Volkswagen serieus op gang komen. De Volkswagen werd wereldwijd verkocht en zou in Nederland liefkozend "Kever" genoemd gaan worden. De Volkswagen Kever werd door de jaren heen steeds verbeterd en kreeg minimale uiterlijke retouches. De motoren kregen een steeds grotere cilinderinhoud; de eerste wagens waren voorzien van 1131 cc. cilinderinhoud, de laatste Europese versies werden geleverd met 1600 cc. cilinderinhoud.
Vanaf 1948 kwam er een vier-persoons cabrioletversie op de markt die werd gebouwd bij Karmann, deze werd gebouwd tot en met 1980. Naast deze bekende Karmann cabriolet werd er tussen 1949 en 1953 bij de firma Hebmüller een tweezits cabriolet gebouwd. Van deze zeldzame versie werden er 696 geproduceerd.
De Volkswagen Kever (in Amerika en Engeland "Beetle" genaamd) zou in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw een ware cultstatus bereiken (denk ook maar even aan de vermaarde "Herbie" films met het eigengereide Kevertje "Ocho" oftewel nummer 53 in de hoofdrol). De Volkswagen Kever wordt nog altijd geproduceerd in de Volkswagen fabrieken te Mexico voor de Zuid Amerikaanse markt. Vanaf 1938 zijn er meer dan 20 miljoen Volkswagen Kevers gebouwd, een productie record.

Technische gegevens

Viercilinder boksermotor
cilinderinhoud: 1493 cc.
vermogen: 44 pk. bij 4000 tpm.
versnellingen: 4
topsnelheid: 125 k/u
gewicht: 870 kg.

Verkoper: Classic Cars Friesland
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)566 63 12 76
Sudkant 1
8495 KC Aldeboarn
Nederland