Alvis 4.3 Litre Special, 1939
Verberg foto
Bijgewerkt: 08-June-2023 15:00

Alvis 4.3 Litre Special, 1939

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis 4.3 Liter Special, jaar 1939. Exterieurkleur donker ‘British Racing Green’, interieur met donkergroene lederen stoelen. Zwarte soft-top en een grijze tonneau cover. De 4.3 liter is de sterkste en zeldzaamste productieauto ooit gebouwd door Alvis. Deze magnifieke Alvis 4.3 liter special kreeg vele decennia geleden een speciale tweezits carrosserie in ‘Brooklands’ race-stijl. Deze Alvis is nieuw verkocht in het Verenigd Koninkrijk en in 1999 is de auto naar Nederland geëxporteerd. Het oude Britse kenteken (BRV 55) is nog aanwezig. In Nederland heeft deze indrukwekkende vooroorlogse automobiel maar één eigenaar gekend. De eigenaar heeft in de afgelopen 22 jaar aan vele historische evenementen deelgenomen, deze Alvis is een bekende automobiel in Nederlandse Alvis kringen. Deze Alvis toont een prachtig vintage patina en de auto verkeert in een goede en zeer betrouwbare conditie. De auto is uitgerust met de beroemde volledig gesynchroniseerde Alvis 4-versnellingsbak, het originele ontstekingssysteem, dubbele benzinepompen, hydraulische remmen, een elektrische koelventilator (voor extra koeling in het moderne verkeer) en 19 inch spaakwielen met Dunlop Racing 6.50 x 19 banden. Deze indrukwekkende Alvis 4.3 liter special uit 1939 is een auto voor de echte ‘vintage’ sportwagen liefhebber die weet wat een machine van dit kaliber kan brengen als deze met een bekwame hand wordt behandeld, gekoesterd en gereden.

ARCHIEF | VERKOCHT

Technische gegevens*:

Motor: 6 cilinder lijnmotor
cilinderinhoud: 4387 cc.
carburateurs: 3 x S.U.
vermogen: 139 pk. bij 3600 tpm.
versnellingsbak: 4, handgeschakeld
remmen: trommelremmen rondom.
gewicht: ca. 1200 kg

*Bron: Carfolio.com

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland