The MG T-Series by John Nikas
Verberg foto
Bijgewerkt: 16-April-2024 13:16

The MG T-Series by John Nikas & Marc Vorgers book

In samenwerking met de Amerikaanse auteur John Nikas maakt Marc Vorgers van ClassicarGarage een prachtige serie Engelstalige boeken over Britse sportwagens die wereldwijd worden uitgegeven door Amberley Publishing in Groot-Brittannië. Het tweede boek in deze prachtige serie is recent gepubliceerd: 'THE MG T-SERIES - The Sports Cars the World Loved First’. Dit fraai gemaakte en gedrukte paperback boek van 96 pagina's bevat een schat aan merk-, modelinformatie en racehistorie. Het boek is rijk geïllustreerd met historisch fotomateriaal en met vele kleurenfoto's die de verschillende modellen en belangrijke details voor het voetlicht brengen. Alle kleurenfoto's zijn gemaakt door Marc Vorgers en zijn afkomstig uit de ClassicarGarage fotoarchieven. Op de bijgaande foto's ziet een selectie MG modellen waarvan u vele details in het boek zult vinden!

Bestel uw exemplaar voor € 22,95 in onze NIEUWE webwinkel op www.Classentials.com! GRATIS verzending in Nederland, verzending naar België slechts € 4,50.

THE MG T-SERIES boekbeschrijving

Hoewel niet de eerste sportauto's geproduceerd door Morris Garages (MG), heeft de MG T-serie zich onderscheiden met een indrukwekkende radiator geflankeerd door grote spatborden en sprankelende prestaties. De klassieke MG carrosserieën zijn gebaseerd op een essenhouten frame waarop de stalen beplating is aangebracht. De carrosserieën zijn met bouten aan de stalen ladderchassis gemonteerd. In prettig geschreven en zeer informatieve boek volgt de auteur de ontwikkeling van de verschillende MG T-Serie-modellen, waaronder de vooroorlogse Midgets en de MG TC, TD en TF.
Het boek behandelt de technische ontwikkelingen, zoals de introductie van synchromesh versnellingsbak, de hydraulische remmen, evenals de ontwikkeling van de motoren. De MG T-Serie werd erg populair in de Verenigde Staten doordat Amerikaanse soldaten de bijzondere sportwagens naar de VS verscheepten. Al vrij snel werden de volgende modellen in details aangepast voor de Amerikaanse markt waardoor de schare fans nog groter werd en ook beroemdheden als Clark Gable in een MG gezien werden.
De auteur beschrijft ook de concurrerende belangen binnen de BMC-groep, omdat andere sportwagens zoals de Triumph TR2 en Austin Healey 100 ook werden ontwikkeld. Zoals dit boek laat zien bleef de MG T-Serie, ongeacht de concurrentie, altijd een klasse apart. Het MG T-Serie verhaal is prachtig geschreven door de Amerikaanse auteur John Nikas en het boek is rijk geïllustreerd met historische foto's en eigentijdse kleurenfoto's van de Nederlandse fotograaf Marc Vorgers.

Later dit jaar verschijnen de titels: 'The Jaguar XKs - The Pacesetters from Coventry' en 'The Triumph TR2 and TR4A - Setting the Sports Car Standard'.

Met hartelijke groet,

Marc Vorgers

Marc Vorgers
Marc vorgers.png
Marc Vorgers