Mille Miglia 2010 Brescia HD video
Verberg foto
Bijgewerkt: 21-June-2024 09:37

Mille Miglia 2010 Brescia HD video

Op 6 en 7 mei van het jaar 2010 bezochten we de legendarische Mille Miglia in Brescia, Bologna en Urbino Italië.
De originele Mille Miglia werd gehouden van 1927 tot en met 1957. Het was de belangrijkste en gevaarlijkste Europese wegrace die ooit gehouden werd. De deelnemende auto’s reden de duizend mijl volgas van Brescia naar Rome en terug. Dit door kleine dorpjes en over kronkelende wegen en bergpassen bezaaid met haarspeldbochten. De bekendste race coureurs en kampioenen waren pas tevreden als ze eenmaal de ‘BIG ONE’ gewonnen hadden. Onder de winnaars vinden we dan ook groten namen als Nuvolari, Varzi, Ascari, Campari en Stirling Moss.
Tegenwoordig is de Mille Miglia 'storica' een regelmatigheidsrit. Dat wil niet zeggen dat er niet stevig doorgereden wordt! Enkel auto’s en types die deelnamen aan de originele races mogen ingeschreven worden voor het jaarlijkse evenement. De eerste dag van spektakel staat bekend om de fantastische sfeer in Brescia. Op de dag van de start zijn alle deelnemende auto’s in de straten en op de pleinen van Brescia te bewonderen.

Hieronder vindt u een video die werd opgenomen op mei 6. De presentatie van de auto's in Brescia. HD video van ruim 9 minuten.

Op het CCG Youtube kanaal vindt nog twee video's van de Mille Miglia 2010. 6 mei de start in de avond, en 7 mei de start in Bologna en de auto’s die Urbino doorkruisen.

Marc Vorgers
Marc vorgers.png
Marc Vorgers
video
Fotogalerij