Rolls Royce Silver Wraith, 1949
Verberg foto
Bijgewerkt: 20-March-2023 10:22

Rolls Royce Silver Wraith, 1949

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Rolls Royce Silver Wraith 'Park Ward' Sports Saloon, bouwjaar 1949. Chassis nummer WFC6X. Kleur 'two-tone' lichtgeel boven zwart. Beige lederen interieur met lichtbruin tapijt.
De Rolls Royce Silver Wraith is een van de meest voortreffelijke na-oorlogse 'eigenaar-rijder' Rolls Royce modellen.In totaal werden er 1144 Silver Wraith chassis gebouwd. Deze chassis werden door diverse 'carrossiers' voorzien van speciale carrosserieën. Deze prachtige Silver Wraith is voorzien van een 'Sports Saloon' body vervaardigd door de Engelse firma Park Ward. De auto heeft Park Ward nummer 45. De automobiel is afkomstig van een Nederlandse verzamelaar die de auto al koestert vanaf 1989. In vroegere Amerikaanse jaren was deze Park Ward 'Sports Saloon' concours winnaar op de 'Rolls Royce Enthusiasts Club meeting' in 1978 en concours deelnemer in 1983.
De automobiel is uitstekend onderhouden en verkeert in excellente tot sublieme conditie! De historie is bekend en gedocumenteerd. Vanaf nieuw heeft deze Silver Wraith 140.540 mijl gereden. Iets meer dan 1000 mijl geleden (bij een stand van 139.294 mijl) werd de motor volledig gereviseerd, de radiator gereviseerd en de koppeling vernieuwd.
Deze zeldzame Silver Wraith Park Ward 'Sports Saloon' is een van de 61 exemplaren die werden uitgeleverd zonder separatie-ruit. Dit geeft helder uitdrukking aan de eigenaar-rijder status van dit Park Ward model.
De auto is uitgerust met een groot origineel schuifdak en de auto is compleet met de originele gereedschapsset. De enig punten van aandacht voor een volgende eigenaar-rijder zijn de houten interieurdelen die een nieuwe laklaag kunnen gebruiken om weer echt te glanzen.

ARCHIEF | VERKOCHT

Rolls Royce Silver Wraith sports saloon

Marc Vorgers
Marc vorgers.png
Marc Vorgers