Mercedes-Benz 280 SLC rally car, 1976
Verberg foto
Bijgewerkt: 07-December-2023 10:48

Mercedes-Benz 280 SLC rally car, 1976

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Mercedes-Benz 280 SLC (C107) rallyauto, jaar 1976. Kleuren: rood boven zwart met een wit dak. Antraciet/ zwart rally-interieur. Deze geweldige Mercedes-Benz rallyauto is enkele jaren geleden volledig en professioneel gerestaureerd/ gereviseerd/ gemodificeerd/ geprepareerd door Altena Classic Service. De auto heeft deelgenomen aan een groot aantal historische (rally) evenementen over de gehele wereld. De Mercedes heeft bewezen een perfect betrouwbare machine te zijn. Tijdens de restauratie is de auto volledig geschikt gemaakt voor de montage van een modernere en krachtigere Mercedes-Benz W124 320-motor. Deze operatie is verschillende keren uitgevoerd door Altena Classic Service t.b.v. Mercedes-Benz W113 (Pagode) en R107/ C107 modellen. De auto beschikt onder andere over: extra krachtige vérstralers aan de voorzijde, versterkte stalen wielen (de originele MB-lichtmetalen velgen zijn aanwezig), een professionele rally rol-kooi, speciale comfort stoelen, dashboard uitgerust met rallyinstrumenten, opgewaardeerde en versterkte wielophanging, carterbeschermplaat, een op maat gebouwde voorbumper, veiligheidssluitingen aan de motorkap, een speciale sportuitlaat, schuifdak, verbeterd elektrisch systeem en een beveiligd accusysteem. Dit is een perfect geprepareerde rallyauto om deel te nemen aan langeafstand rally’s over de hele wereld!

ARCHIEF | VERKOCHT

Technische gegevens

6 cilinder lijnmotor
cilinderinhoud: 2764 cc.
benzine-injectie
vermogen: 177 pk. bij 6000 tpm.
topsnelheid: 205 km/u.
versnellingen: 4, automatisch
gewicht: 1560 kg.

Mercedes-Benz historie

Mercedes-Benz ontstond in 1926 door de fusie tussen de autofabrikanten Daimler en Benz. 
Mercedes-Benz ontpopte zich voor 1940 als de eerste grote autoproducent die auto’s echt industrieel ging vervaardigen. Voor 1940 bouwde Mercedes-Benz middenklasse auto’s, luxe saloons, sport- en racewagens. Vanaf 1934 beheerste het merk, samen met Auto Union (nu Audi) de gehele Grand Prix racerij. In deze tijd bouwde men sportwagens van absolute wereldklasse zoals de SSK, 500K en de 540K. Deze tot de verbeelding sprekende automobielen zijn tegenwoordig extreem gewilde, miljoenen guldens kostende, verzamelaarstukken…
Na de tweede wereldoorlog, in 1945, nam Mercedes-Benz allereerst de eenvoudigere auto’s weer in productie zoals de MB 170 omdat er grote behoefte was aan vervoersmiddelen.
In de jaren vijftig was Mercedes-Benz weer goed op dreef; men kwam met vele nieuwe modellen op de markt die allen werden gekenmerkt door een sterke Mercedes-Benz familie uitstraling.
De topmodellen waren de 300 modellen uit de W 186, W 188 en W 189 bouwseries.

Mercedes-Benz kenmerkte zich door vernuftige, degelijke en betrouwbare techniek, een sterke merkuitstraling, en ingehouden klasse met een sobere doch luxe Duitse sfeer.
Het raceverleden werd echter niet vergeten en weer opgepakt met de roemruchte "Silberpfeilen". Vanuit de racerij werd de legendarische Mercedes 300 SL "Gull wing" productie sportwagen ontwikkeld die in 1957 ook als roadster beschikbaar kwam.

In 1955 werd de kleinere Mercedes-Benz 190 SL voorgesteld. De vormgeving van de peperdure 300 SL sloeg zo aan dat besloten werd de 300 SL vormgeving ook op een goedkoper model toe te passen. De 190 SL was echter enkel als cabriolet verkrijgbaar. Voor de 190 SL was echter een goed passende hardtop beschikbaar waardoor de auto in een echte coupé veranderde.

In 1964 introduceerde Mercedes-Benz een limousine om de rijksten der aarde te behagen; de Mercedes-Benz 600 (W 100).. Deze limousine was ruim zes meter lang en voorzien van alle denkbare luxe. Tevens zagen in de jaren zestig onder andere de W 110, W 111 en W112 series het levenslicht en de SL opvolger werd voorgesteld; de 230 SL (W113).

In de jaren zeventig werd naast de zeer succesvolle W 123 serie de Mercedes SL opvolger voorgesteld die 19 jaar in productie zou blijven; de R 107 serie. Deze Mercedes-Benz SL was verkrijgbaar met verschillende zes cilinder lijn- en V8 motoren.

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw ging Mercedes-Benz onverdroten door met het bouwen van kwaliteits- automobielen en sportwagens. Het merk bouwt tot de dag van vandaag nog immer automobielen met dezelfde merkkwaliteiten als in de jaren vijftig. Mercedes-Benz is een merk met een onbewogen historie, slechts even uit haar evenwicht gebracht door de tweede wereldoorlog, dat een enorm vertrouwen inboezemt en tegenwoordig als onderdeel van het grote Daimler-Benz concern nog altijd automobielen van topklasse bouwt. 

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland