Delage D8 series C, 1930
Verberg foto
Bijgewerkt: 20-March-2023 10:22

Delage D8 series C, 1930

Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Delage D8 serie C, jaar 1930. Kleur grijs met een vleugje groen (grey/green) gecombineerd met zwarte spatborden, treeplanken en lichtgroen gelakte spaakwielen. Cognac-bruin leren interieur en bijpassend tapijt. Zwarte cabrioletkap en een cognac-bruine kap-afdekking. Deze bijzonder stijlvolle, elegante en zeer zeldzame Delage D8 heeft chassisnummer 3378X en de automobiel is voorzien van een bijzonder fraai Figoni koetswerk. Deze magnifieke Delage D8 serie C, aangedreven door een indrukwekkende achtcilinder lijnmotor, verkeert in top gerestaureerde concoursstaat! Het merk Delage is een van de hoogst aangeschreven constructeurs uit de eerste helft van de 20e eeuw, passend in het rijtje van Mercedes-Benz, Hispano-Suiza, Alfa Romeo, Bugatti, Voisin en Delahaye.
Volgens de Figoni archieven werd de Delage op 20 oktober 1930 afgeleverd aan J. Smith & Co. Ltd, de Delage vertegenwoordiger in Groot-Brittannië. Volgens dezelfde archieven werd de auto afgeleverd met een ‘faux-cabriolet’ carosserie met nummer 994. Volgens onze informatie werd het ‘harde’ ‘faux-cabriolet’ dak in de Jaren 1930 vervangen door een cabrioletkap, iets wat in die periode vaker werd gedaan.
De gedocumenteerde historie van de automobiel gaat verder in 1974. De auto werd genoemd in de Delage sectie van de VSCC (Vintage Sports Car Club – U.K.) met daarbij vermeld dat dhr. P. Heath uit Zuid-Frankrijk of Spanje de eigenaar zou zijn. In de jaren 1990 kwam de Delage in bezit van dhr. G. Sambucchi in Nice, Zuid-Frankrijk. In het jaar 2002 kwam de Delage in bezit van dhr. J. LaFond die de automobiel naar absolute topstaat liet restaureren door de firma J.L. Bonnefoy in het Franse Orval. De restauratie begon in het jaar 2004 en werd afgerond in 2006. Het chassis en de gehele aandrijflijn warden gerestaureerd en gereviseerd, de carrosserie en de dragende houten structuur ervan werden volledig gerestaureerd. Een fotoreportage van de restauratie is aanwezig. Het resultaat van de restauratie is oogverblindend fraai, dit is een TOPKLASSE Franse ‘Gran Routier’ uit het interbellum, de jaren tussen de twee wereldoorlogen, waarin ‘the sky the limit’ was en de rijken dit maar al te graag uitdroegen.


Technische gegevens: 8 cilinder lijnmotor, 4061 cc, 102 pk, handgeschakelde drieversnellingsbak, trommelremmen rondom.

Deze Delage is een prachtig meesterstuk uit de gouden jaren van de automobielhistorie. Een zeldzaam collectors item dat op de meest exclusieve concoursen van de wereld aanbeden zal worden.

ARCHIEF | VERKOCHT

Marc Vorgers
Marc vorgers.png
Marc Vorgers