Austin Mini Cooper Mk 2, 1968
Verberg foto
Bijgewerkt: 28-November-2023 11:47

Austin Mini Cooper Mk 2, 1968

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Austin Mini Cooper Mk 2, bouwjaar 1968. Kleur lichtblauw gecombineerd met een wit dak en een zwart kunstleren interieur. Deze prachtige Mini Cooper Mk 2 is uitvoerig gerestaureerd, de Cooper verkeert in sublieme staat en de auto rijdt voortreffelijk! De Mini Cooper is voorzien van een 998 cc viercilindermotor met een dubbele carburateur, de motor levert 40 pk. Deze Mini Cooper is uitgerust met extra mistlampen in de grille, 10-inch Minilite-type lichtmetalen wielen, een houten dashboard met de kilometerteller in het midden en een MotoLita-sportstuur met leren rand. Dit is een machtige Mini Cooper in sublieme staat!

ARCHIEF | VERKOCHT

De (Morris) Mini zag het levenslicht in 1959. De Mini werd ontworpen door Sir Alec Issigonis en de auto wordt algemeen beschouwd als één van de belangrijkste mijlpalen in de automobiel historie.
De Mini is een voorwiel-aangedreven auto, dat was op zich niet zo bijzonder, maar de compacte samenbouw van motor en versnellingsbak en de dwarse plaatsing ervan waren uniek in die tijd. De Mini is een erg kleine auto met een lengte van 305 cm. (De VW Kever is bijvoorbeeld een meter langer!). Het interieur geeft echter voldoende ruimte aan vier inzittenden dankzij het slimme ontwerp. De Mini is uitgerust met een uniek "Hydrolastic" schokdempingsysteem waarbij de verschillende, vloeistofgevulde schokdempers, door middel van leidingen met elkaar in verbinding staan. In combinatie met de onderstelconfiguratie, met op de hoeken van de carrosserie geplaatste wielen, is een uniek, skelterachtig, weggedrag verkregen.
In 1962 werd Morris overgenomen door British Motor Company
(BMC). De Morris mini heette vanaf dat ogenblik Austin Mini. Vanaf 1969 werd Mini een separaat merk binnen BMC.
Racewagen constructeur John Cooper (en vriend van Sir Alec Issigonis) ontwikkelde een sportieve Mini variant: de Mini Cooper, deze kwam op de markt in 1961. Nog sneller waren de Cooper S modellen die vanaf 1963 beschikbaar waren. De Mini Cooper S 'works' modellen kennen een grootse rally historie. Het begon met de overwinning in de Tulpenrally, met Pat Moss (de zuster van Stirling Moss) achter het stuur. Vele successen volgden met als absoluut hoogtepunt de overwinning in de Rally van Monte Carlo met Paddy Hopkirk achter het stuur.

Technische gegevens*

Viercilinder motor
cilinderinhoud: 998 cc.
2 S.U. carburateurs
vermogen: 56 pk. bij 5800 tpm.
koppel: 77 Nm
topsnelheid: 146 km/u.
versnellingsbak: 4, handgeschakeld
remmen: schijfremmen voor, trommelremmen achter
gewicht: 640 kg.

*Bron: Carfolio.com

Imparts
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)26 442 99 37
Bonnetstraat 33
6718 XN Ede
Nederland