Alvis Speed 25 special, 1936
Verberg foto
Bijgewerkt: 07-December-2023 10:48

Alvis Speed 25 special, 1936

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis Speed 25 4,3 Liter special, bouwjaar 1936. Eerste registratie mei 1936. Kleur zijdeglans bruin met een zwart interieur. Zwartlederen stoelen, zwart tapijt, zwarte mohair kap en tonneau cover. Deze prachtige Alvis special is zo'n negentien jaar geleden gerestaureerd, gereviseerd en gebouwd. De werkzaamheden zijn door meerdere specialisten in Nederland uitgevoerd. De indrukwekkende zescilinder-lijnmotor van 4,3 liter is gereviseerd door de firma Nuyts, de motor levert zo'n 175 pk. Het speciale aluminium koetswerk is met de hand vervaardigd door de gerenommeerde firma Maurice Labroo. De mechanische kant en de volledige opbouw is uitgevoerd door de firma G.J. Peters in Kampen. De auto is tot 2017 onderhouden bij deze firma. In 2017 is de auto door Altena Classic Service (ACS) verkocht aan de huidige eigenaar. Sindsdien is de Alvis door ACS onderhouden. Deze Alvis Speed 25 4.3 Liter special is een bekende auto in de Nederlandse klassieke auto en oldtimerkringen. De auto nam op voortreffelijke en betrouwbare wijze deel aan vele historische ritten en evenementen. Deze vintage special verkeert in een excellente rijdersconditie met gebruikssporen en een prachtig patina dat door de jaren heen is opgebouwd. De auto rijdt indrukwekkend; de grote motor klinkt geweldig en levert veel koppel, en heel belangrijk, de remmen kunnen dit allemaal aan. De carrosserie is voorzien van een zeer handige afsluitbare bagageruimte, en veel technische onderdelen zijn voorzien van een extra back-up: dubbele bobines, dubbele benzinepompen en filters. Ook zijn er twee reservewielen met Dunlop-racebanden ‘aan boord’. Verder is deze automobiel uitgerust met onder andere een 100 liter benzinetank, een aluminium radiator en een elektrische Kenlow koelventilator. Dit is een fantastische Alvis-special die volgens hoge normen gebouwd is en op hetzelfde niveau genoten kan worden!

ARCHIEF | VERKOCHT

Technische gegevens*:

Motor: 6 cilinder lijnmotor
cilinderinhoud: 4387 cc.
carburateurs: 3 x S.U.
vermogen: 139 pk. bij 3600 tpm.
versnellingsbak: 4, handgeschakeld
remmen: trommelremmen rondom.
gewicht: ca. 1200 kg

*Bron: Carfolio.com

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland