Alvis Speed 25 open tourer, 1939
Verberg foto
Bijgewerkt: 28-November-2023 11:47

Alvis Speed 25 open tourer, 1939

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis Speed 25 open tourer, jaar 1939. Chassisnummer 2013X. Kleur zilver metallic boven groen metallic gecombineerd met een zwartleren interieur en zwart tapijt. Lichtbruine kap en zijramen. Deze prachtige Alvis Speed 25 is uitgerust met een prachtige ‘open tourer’ carrosserie van de firma Charlesworth in Engeland. Deze prachtige automobiel werd nieuw (in een batch van vijf auto's) aan de politie van Glasgow in Ierland geleverd. De originele 'CUS9'-registratie zit nog op de auto. In het jaar 2010 werd de auto vanuit de USA geïmporteerd naar Nederland. Deze Alvis Speed 25 wordt geleverd met een compleet gedocumenteerde historie met veel foto's, documenten en facturen! De auto verkeert in een excellente staat met een fraai vintage patina; bovendien rijdt de auto voortreffelijk! Alvis was een echt ingenieurs-bedrijf en de firma bouwde auto's van hoge kwaliteit. De kwaliteitsnormen waren zo hoog dat Alvis veel onderdelen zelf ontwikkelde en produceerde, waar andere fabrikanten deze onderdelen (versnellingsbakken, dynamo's enz.) bij toeleveranciers inkochten. Deze geweldige machine is voorzien van een soepele zescilinder-lijnmotor die 106 pk levert, waarmee de auto een topsnelheid van meer dan 100 mijl per uur (160 km/ u +) bereikt! De Alvis handgeschakelde vierversnellingsbak is volledig gesynchroniseerd en de auto heeft een pneumatische rembekrachtiger, zeer moderne snufjes voor de jaren 1930! Er zijn slechts 389 Alvis Speed 25’s gebouwd waarvan nog maar 110 exemplaren bekend zijn. Een prachtige vooroorlogse automobiel!

ARCHIEF | VERKOCHT

Technische gegevens*:

Motor: 6 cilinder lijnmotor
cilinderinhoud: 4387 cc.
carburateurs: 3 x S.U.
vermogen: 139 pk. bij 3600 tpm.
versnellingsbak: 4, handgeschakeld
remmen: trommelremmen rondom.
gewicht: ca. 1200 kg

*Bron: Carfolio.com

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland