Alvis Speed 25 4.3 Litre special, 1936
Verberg foto
Bijgewerkt: 21-June-2024 09:37

Alvis Speed 25 4.3 Litre special, 1936

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis Speed 25 4.3 Litre special, jaar 1936. Eerste registratie mei 1936. Kleur vintage matblauw gecombineerd met zwarte spaakwielen. Cognacbruin lederen interieur, zwart rubberen tapijt, zwarte soft-top en tonneaucover. Deze schitterende Alvis special is gerestaureerd, gereviseerd en gebouwd in de periode 2001 - 2004. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door meerdere specialisten in Nederland. De indrukwekkende zes-in-lijn 4.3 liter motor werd herbouwd door de firma Nuyts, de motor levert zo'n 175 pk. Het speciale aluminium koetswerk is handgemaakt door de gerenommeerde firma Maurice Labroo. De mechanische kant en volledige opbouw is uitgevoerd door de firma G.J. Peters. De was tot 2017 bij deze firma in onderhoud. Vanaf 2018 is de auto onderhouden bij Altena Classic Service (ACS). Enkele jaren geleden is de automobiel door ACS verkocht aan de huidige eigenaar. Toen had de auto een roodbruine exterieurkleur en donkerbruine leren bekleding. De nieuwe eigenaar heeft de auto volledig laten strippen en laten spuiten in de huidige prachtige blauwe tint. Het interieur werd uitgerust met cognacbruin leer, een prachtige kleurencombinatie! Deze Alvis Speed 25 4.3 Litre special is een bekende auto in de Nederlandse klassieke autokringen. De auto heeft in het verleden betrouwbaar deelgenomen aan vele historische evenementen. Deze vintage special verkeert in een sublieme staat! De auto rijdt indrukwekkend; de grote motor levert massa's koppel, en heel belangrijk, de remmen kunnen al deze kracht aan. De carrosserie is voorzien van een zeer handige afsluitbare bagageruimte en veel technische onderdelen zijn voorzien van een extra back-up: dubbele bobines, dubbele benzinepompen en filters. Verdere opties zijn onder andere een 100 liter benzinetank, een aluminium radiateur en een elektrische Kenlow koelventilator. Dit is een geweldige Alvis-special die is gebouwd volgens zeer hoge normen, de automobiel kan dienovereenkomstig genoten worden!

ARCHIEF | VERKOCHT

Technische gegevens*:

Motor: 6 cilinder lijnmotor
cilinderinhoud: 4387 cc.
carburateurs: 3 x S.U.
vermogen: 139 pk. bij 3600 tpm.
versnellingsbak: 4, handgeschakeld
remmen: trommelremmen rondom.
gewicht: ca. 1200 kg

*Bron: Carfolio.com

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland