Alvis Silver Eagle Special, 1935
Verberg foto
Bijgewerkt: 13-November-2019 17:41

Alvis Silver Eagle Special, 1935

Motorgeluid
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis Silver Eagle Special, bouwjaar 1935. Kleur donkerblauw, interieur met rood lederen stoelen. Deze auto is een prachtige special gebaseerd op een Silver Eagle chassis uit 1935. De auto ontstond in haar huidige gedaante in de jaren 1970. De auto werd gebouwd door Sherwood Restorations in Nottingham, Engeland, over een periode van vijf jaar. Het chassis werd ingekort. lichter gemaakt, en er werd een complete Alvis Speed 25 aandrijflijn aangebracht.

ARCHIEF | VERKOCHT

De Alvis Silver Eagle SG werd gebouwd in de jaren 1935 en 1936 tezamen met het uiterlijk nagenoeg identieke zustermodel de SF. De SF was voorzien van een 2148 cc. zescilindermotor, de SG van een 2362 cc. zescilinder. De modellen zijn verder te onderscheiden aan de radiator, de SF heeft een vlakke radiator, de SG een V-vormige. Van beide typen tezamen zijn er 677 gebouwd in vier modelvarianten (sport tourer, drop head coupe en twee saloons.) waarvan er nog 75 bekend zijn. Daarnaast zijn er verschillende speciale carrosserieën geleverd door onder andere Cross & Ellis.

Technische gegevens*

Zes cilinder lijnmotor (OHV)
Cilinderinhoud: 2362 cc.
3 S.U. carburateurs
Vermogen: 66 pk. bij 4200 tpm.
Topsnelheid: 120 km/u.
Remmen: mechanische trommelremmen rondom
Versnellingsbak: 4 versnellingen, handbediend,
volledig gesynchroniseerd
Gewicht: ca. 1350 kg. carrosserie afhankelijk.

*Bron: The Story of the Red Triangle

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Marc Vorgers
Marc vorgers.png
Marc Vorgers