Alvis Silver Eagle 16 SG, 1935
Verberg foto
Bijgewerkt: 25-January-2021 09:20

Alvis Silver Eagle 16 SG, 1935

Motorgeluid
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis Silver Eagle 16 SG saloon, bouwjaar 1935. Chassis nummer 126XX. Kleur zwart met pastelgele spaakwielen. Bruin lederen interieur. Deze Alvis Silver Eagle saloon met Holbrook carrosserie werd in 2012 in Engeland gevonden door Altena Classic Service. De auto werd geïmporteerd in opdracht van een relatie. De super originele automobiel werd volledig nagezien, 'geserviced' en gekeurd/geregistreerd voor gebruik op de openbare weg. Deze Alvis is een prachtige tijdcapsule, de auto is volledig origineel en toont een welhaast magisch patina. De auto is uitgerust met een elektrische koel-ventilator en een hitteschild om warmte bij de carburateurs weg te houden. De Silver Eagle SF en SG werden gebouwd van 1934 tot en met 1936. Op het moment van schrijven zijn er nog maar 110 Silver Eagle modellen bekend in de verschillende varianten (sports tourer, DHC, 4-light saloon en 6-light saloon modellen.) - Bron 'Alvis The Story of the Red Triangle' by Kenneth day. Een zeer zeldzame kans om in bezit te komen van een super originele Alvis Silver Eagle.

ARCHIEF | VERKOCHT

De Alvis Silver Eagle SG werd gebouwd in de jaren 1935 en 1936 tezamen met het uiterlijk nagenoeg identieke zustermodel de SF. De SF was voorzien van een 2148 cc. zescilindermotor, de SG van een 2362 cc. zescilinder. De modellen zijn verder te onderscheiden aan de radiator, de SF heeft een vlakke radiator, de SG een V-vormige. Van beide typen tezamen zijn er 677 gebouwd in vier modelvarianten (sport tourer, drop head coupe en twee saloons.) waarvan er nog 75 bekend zijn. Daarnaast zijn er verschillende speciale carrosserieën geleverd door onder andere Cross & Ellis.

Technische gegevens*

Zes cilinder lijnmotor (OHV)
Cilinderinhoud: 2362 cc.
3 S.U. carburateurs
Vermogen: 66 pk. bij 4200 tpm.
Topsnelheid: 120 km/u.
Remmen: mechanische trommelremmen rondom
Versnellingsbak: 4 versnellingen, handbediend,
volledig gesynchroniseerd
Gewicht: ca. 1350 kg. carrosserie afhankelijk.

*Bron: The Story of the Red Triangle

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland