Alvis Crested Eagle Special, 1938
Verberg foto
Bijgewerkt: 21-June-2024 09:37

Alvis Crested Eagle Special, 1938

Motorgeluid
Geluid rijdend
Informatie
Model informatie
Merkhistorie

Alvis Crested Eagle Special, jaar 1938. Kleur donkerrood gecombineerd met een zwartleren interieur, zwart tapijt en een zwarte tonneau-cover. Deze prachtige Alvis Special werd in de jaren 2012 - 2013 gebouwd op een Alvis Crested Eagle-chassis uit 1938. Het werk werd uitgevoerd door een gerenommeerde Nederlandse specialist op het gebied van vooroorlogse carrosserieën. De mechanische delen werden grondig gereviseerd en de 2,7-liter zescilindermotor werd gereviseerd door het gerenommeerde bedrijf van van Giersbergen. Kosten noch moeite werden gespaard om een fantastische Alvis-special te bouwen. Een volledige fotoreportage van de restauratie is aanwezig, evenals facturen. Deze prachtige Alvis Special verkeert in sublieme conditie. De auto heeft deelgenomen aan verschillende historische evenementen zoals de Alzheimer Rally en de Tulpen Rallye. De auto is bekend bij Altena Classic Service sinds de voltooiing in 2013. Sindsdien is de auto perfect onderhouden bij Altena Classic Service. Deze fantastische Alvis Silver Eagle Special rijdt en stuurt voortreffelijk; een geweldige ‘pre-war’ ervaring! Deze Alvis Silver Crested Eagle special is geschikt voor lange bestuurders!

ARCHIEF | VERKOCHT

Alvis historie

Alvis is opgericht door Thomas George John en G.P. de Freville. De eerste auto's onder de naam Alvis werden gebouwd in 1920 en de laatste Alvis (sport) auto's kwamen 47 jaar later uit de fabriek in Coventry. Het einde van het merk Alvis in 1967 werd bezegeld door de inlijving bij het British Leyland concern waar het deel ging uitmaken van Rover.

De auto's van Alvis waren kwalitatief en qua afwerking van uitstekende kwaliteit en waren erg snel. Alvis ontwikkelde en fabriceerde vele onderdelen in eigen beheer. De productie was kleinschalig en exclusief. Alvis was het eerste Britse merk dat experimenteerde met voorwielaandrijving in de jaren twintig, in 1925 bouwde men zelfs sport- en raceauto's met voorwielaandrijving die tevens waren voorzien van een bovenliggende nokkenas.

© Marc Vorgers

Altena Classic Service
Contact
Adres
Routekaart
Telefoon: +31 (0)524 561 122
De Vaart 23
7784 DK Gramsbergen
Nederland